Гральні заклади "кришують" правоохоронці, – адвокатка

03 червня 2021 0
У Полтаві викрили ще один незаконний гральний заклад. Адвокат говорить, що установи досі працюють через те, що правоохоронці їх "кришують". Однак з початку року на Полтавщині викрили близько десяти таких установ.


 На вулиці Шевченка працював підпільний гральний заклад, який днями викрили. Це попри те, що з грудня 2019 року всі вони мали одночасно закритися. Однак цей випадок непоодинокий. І "кришують" такі заклади правоохоронці, говорить адвокат.

"У випадку грального бізнесу достатньо часті випадки, коли працівники правоохоронних органів корумпуються засновниками незаконного грального бізнесу, що і дозволяє їм уникнути відповідальності", – сказала адвокат Наталія Гнатуш.

Заклади функціонують під прикриттям. У Полтаві, через стінку із нелегальним гральним закладом, працюють люди, які говорити на камеру бояться.

Я сказав, що бачив поліціянтів. Воно мені потрібно? У сусідів проблеми, а що я скажу. Тут такий рух, – сказав працівник.
– Ви бачили чи заходили люди у заклад? –
запитали ми.
– Ну різні люди бували, –
відповів працівник.

Під час проведення обшуків у закладі вилучили комп’ютерну техніку, чорнові записи та гроші.

"Чому вони діють? Тут очевидно, що кожен хоче збагатитися незаконним шляхом коштом інших людей. Тому ми маємо присікати цей вид протиправної діяльності в межах повноважень, якими наділена Національна поліція", – розповів речник Національної поліції Юрій Сулаєв.

 Продовжують працювати нелегальні гральні заклади на всій території Полтавщини. З початку року викрили близько десяти таких установ.