Засудили винуватця аварії в Полтаві, в якій отримав поранення водій

28 липня 2021 0
Ольга Семенко
Суд ухвалив вирок стосовно водія, який спричинив ДТП у Полтаві.

3400 грн штрафу отримав водій, який скоїв дорожньо-транспортну пригоду в Полтаві. Відповідний вирок ухвалив Октябрський районний суд Полтави. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з реєстром, 30 липня 2019 року близько 19:20 обвинувачений, перебуваючи за кермом автомобіля "Renault Kangoo", їхав вулицею Раїси Кириченко в напрямку від вулиці Шевченка до Остапа Вишні. На нерегульованому перехресті нерівнозначних доріг вул. Раїси Кириченко та вул. Героїв Чорнобильців він не надав переваги у русі та допустив зіткнення з автомобілем "Geely CK", який їхав вулицею Героїв Чорнобильців у напрямку від Європейської до Сінної.

Внаслідок аварії, водій "Geely CK" отримав поранення середнього ступеня тяжкості, зокрема закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, підшкірні гематоми та садна.

Дії обвинуваченого кваліфікували за ч. 1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. У суді він власну вину визнав.  

Крім штрафу, з обвинуваченого мають стягнути на користь потерпілого 61 522 грн матеріальної шкоди, 16 000 грн витрат на правову допомогу та 60 000 грн моральної шкоди.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.