Біла альтанка залита кров'ю через нічну бійку

31 травня 2021 0
"У Полтаві вночі сталася бійка, у якій вдарили неповнолітню у живіт. Перехожий викликав поліцію, однак приїхати вони не встигли, адже всі фігуранти події у той момент вже розійшлися. У самому ж місті працює система відеоспостереження "Безпечне місто".



Біла альтанка у центрі міста вся у плямах крові. Напередодні вночі тут побилися десять людей. Мати двох потерпілих розповіла, що бійка почалася несподівано після того, як її син намагався підказати хлопцю, що з його кишені можуть випасти гроші.

"Вони стояли, нікого не чіпали. У хлопця з кишені виглядали гроші. Денис сказав, що у тебе зараз гроші впадуть. Щоб він поправив кишеню. А цей хлопець невідомо, чи не так зрозумів. Взагалі, діти нічого не зрозуміли. Він почав бити Дениса, потім ще одного хлопця. Доньку в живіт вдарили ногою", – розповіла мати потерпілих Світлана.


На місце перехожий викликав копів. Коли патрульна поліція приїхала – учасників бійки вже не було.

"Патрулювання охоплює в себе все місто, враховуючи пам’ятки культури. Проте, враховуючи той обсяг роботи, яку необхідно виконувати, ми, на жаль, не маємо можливості розмістити там на постійній основі патруль. Поліціянти оглядали прилеглу територію, як закладів громадського харчування, так і самої пам’ятки. Внаслідок бійки за медичною допомогою ніхто не звертався і не потребував. Всі покинули місце вчинення бійки", – зауважив речник патрульної поліції Полтавщини Руслан Возниця.

У самому ж місті працює система відеоспостереження "Безпечне місто". Однак на цьому місці камери наразі немає, тому простежити як трапилася подія неможливо.

"Найближча камера до Білої альтанки у нас розташована на Соборному майдані. Вона дивиться на пам’ятник. На сьогодні не вистачає тієї кількості камер, а саме їх 317 у Полтаві. Якщо буде можливість і буде виконання бюджету ми плануємо на наступний рік збільшити кількість камер для того, щоб охопити більше місць", – зазначив начальник відділу оперативного реагування Полтавської міської ради Роман Широких.


Потерпілі планують звертатися до правоохоронних органів. За статистикою патрульної поліції, у Полтаві найбільше бійок стається у стані алкогольного сп'яніння на вихідних у теплу пору року.