Смертельна ДТП на Полтавщині: водія легковика засудили до умовного терміну

12 лютого 2022 0
Два роки іспитового строку призначив суд водієві легковика, який у Кременчуцькому районі скоїв смертельну дорожньо-транспортну пригоду.

Два роки іспитового строку призначив Козельщинський районний суд чоловікові, який скоїв смертельну аварію на Полтавщині. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з текстом вироку, 19 листопада 2021 року близько 18:20 на вулиці Горького в селищі Нова Галещина Кременчуцького району водій автомобіля ВАЗ 21063 наїхав на пішохода.

В результаті наїзду останній отримав поранення, його доставили до Козельщинської центральної лікарні. 20 листопада 2021 року чоловік помер у медичному закладі.

Таким чином, своїми необережними діями, які виразилися у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого, водій легковика вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України.

Отже, чоловікові призначили узгоджене покарання у виді позбавлення волі на строк чотири роки з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на три роки. Відповідно до ст. 75 Кримінального кодексу України, його звільнили від відбування призначеного основного покарання, якщо він протягом двох років іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов'язки.

Також, з обвинуваченого мають стягнути 1029 грн на залучення експерта та проведення експертизи.