Олександр Хижняк став найкращим боксером 2021 року за версією AIBA

29 вересня 2021 0
Тетяна Наказненко
Призер Олімпійських ігор Олександр Хижняк став найкращим боксером 2021 року за версією Міжнародної боксерської асоціації AIBA.

Лідер національної збірної України з боксу та срібний призер Олімпійських ігор у Токіо Олександр Хижняк отримав нагороду як найкращий боксер 2021 року за версією Міжнародної боксерської асоціації AIBA. Про це повідомили у Федерації боксу України.

Наставника спортсмена Олександра Хижняка-старшого відзначили званням найкращого тренера року.

Міжнародна асоціація аматорського боксу (англ. Amateur International Boxing Association, AIBA) — керівний орган аматорського боксу на міжнародному рівні, який надає звання чемпіона світу та у підлеглих чемпіонатах, організовує боксерські поєдинки, в тому числі боксерські чемпіонати світу і бої на Олімпійських іграх. До складу асоціації входять 195 національних федерацій боксу з шести континентів, зокрема Федерація боксу України.

Основні досягнення Олександра Хижняка – срібний призер Олімпійських ігор-2020 у Токіо, чемпіон світу 2017 року, чемпіон Європи 2017 року, чемпіон Європейських ігор 2019 року, багаторазовий чемпіон України, бронзовий призер Європейських ігор 2015 року, чемпіон Європи серед молоді 2017 року, чемпіон Європи серед юнаків 2012 року. Заслужений майстер спорту.

Він є почесним громадянином Полтави, найкращим боксером 2017 року незалежно від вагової категорії за версією AIBA, найкращим спортсменом України 2017 року за версією Національного олімпійського комітету.

Нагадаємо, полтавський боксер Олександр Хижняк став срібним призером Олімпійських ігор в Токіо 2020. За олімпійське срібло він отримав 80 000 доларів США призових, також Федерація боксу України подарувала йому автомобіль.

Крім цього, міський голова Полтави вручив спортсмену та його тренеру 500 тис. грн.

фото: Федерація боксу України