Борщ потрапив до переліку найсмачніших страв світу

21 січня 2022 0
Серед традиційних українських страв безперечним фаворитом лишається борщ. Куштують його на сніданок, обід і вечерю, додаючи смаколиків у вигляді пампушок чи сала. Нещодавно борщ потрапив у перелік найсмачніших супів світу.




Аби приготувати каструлю українського борщу треба витратити близько 200 гривень. Серед інгредієнтів традиційної страви для бульйону обрали яловиче ребро, що вийшло найдорожче – 129 гривень за кілограм. Також купили городину, томатну пасту, сметану та зелень.

Шеф-кухар ресторану до борщу обов'язково додає болгарський перець для смаку.

"Українці чому полюбили борщ? Бо це навариста, жирненька, страва. Ми його готуємо дуже довго, томимо його, тому він у нас такий смачний", – розповів шеф-кухар Анатолій Павлов.

Аби борщ вийшов смачним, треба аби страва настоялася перед подачею.

"Наш борщ ми подаємо в капусті, яку перед цим запікаємо у хоспері й тоді у борщу з'являється підкопчений присмак. Внаслідок цього він ще більше подобається нашим гостям. І обов'язково подавати з українським сальцем, з цибулькою, часничком, сметанкою і гарячими пампушками", додав шеф-кухар.

Український борщ потрапив до переліку 20 найкращих супів з усього світу. Такий рейтинг склав телеканал CNN. Полтавці розповідають, борщ готувати полюбляють та діляться своїми секретними інгредієнтами.

"Смачний борщ вийде тоді, коли ми додамо до нього краплинку своєї любові", – сказала полтавка Алла.
"Як в Україні без українського борщу з пампушками, є з рибою, є з капустою. Тому я вважаю, що так, наша українська страва найкраща", – розповіла полтавка Світлана Грицкова.

"Дуже добре, сьогодні приїду додому, жінка приготувала. Зі сметаною, з салом, з гречаним багетом", – каже полтавець Дмитро Гнатенко.

"Дуже полюбляю, і чоловік в мене полюбляє і пісний борщ, і зі свининою полюбляє. З пампушками, з часником", – розповіла полтавка Олена Мурашкіна.

"Для мене секрет найгарнішого, найсмачнішого борщу, це інгредієнт – болгарський перець", – сказала полтавка Ірина Алексієва.

"Український борщ справедливо потрапив до найсмачніших страв світу", – розповів полтавець Ігор Чельнік.

"Чудово дівчина борщ готує. Додає туди дуже смачний перець, який я завжди не люблю їсти. Але разом з перцем борщ набуває ароматного смаку", – сказав полтавець Андрій Юманов.

Існує понад 70 описаних рецептів борщу. Серед них зелений, борщ з рибою, чорносливом та грушами, однак основним фаворитом лишається український, традиційний борщ.

Найулюбленішими смаколиками до борщу для українців є сало, цибуля, та свіжоспечені пампушки, або чорний хліб.