На Полтавщині у психоневрологічному будинку-інтернаті триває капітальний ремонт

15 лютого 2023 0
Максим Михайліченко
На Полтавщині у психоневрологічному будинку-інтернаті триває капітальний ремонт: планують розширити ліжко-місця, зокрема для переселенців.

У Ліщинівському психоневрологічному будинку-інтернаті триває капітальний ремонт корпусу. Про це повідомили в Полтавській обласній військовій адміністрації.

У стаціонарному закладі соціального захисту проживають 325 людей, які потребують стороннього догляду.

Розглядається варіант додання нових ліжко-місць в Інтернатах, зокрема і для переселенців. Нині в одному з корпусів триває капітальний ремонт, і з літа з’явиться можливість поселити сюди 15-20 людей.

Питання про дофінансування закладу вноситимуть на найближчу сесію Полтавської обласної ради. Частково цей проєкт був профінансований, ремонтні роботи мають завершити в травні.

Питання оснащення нового корпусу обговорюється з міжнародними організаціями, щоб залучити підтримку й облаштувати додаткові місця.

У складі будинку-інтернату для організації трудової реабілітації та забезпечення підопічних основними продуктами харчування власного виробництва функціонує підсобне господарство. Люди, які проживають у закладі, забезпечені чотириразовим збалансованим харчуванням, зокрема дієтичним.