Директора комунального підприємства на Полтавщині підозрюють в організації сміттєзвалища в лісі

09 лютого 2022 0
Ольга Семенко
Слідство встановило, що керівник комунального підприємства організував засмічення землі Кобеляцького лісництва та самовільне використання водних ресурсів на понад 2,4 млн грн.

Директору кобеляцького комунального підприємства повідомили про підозру в незаконному видобуванні корисних копалин загальнодержавного значення з використанням службового становища та зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. ч. 2, 3 ст. 240 та ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Як повідомила пресслужба Полтавської обласної прокуратури, слідство встановило, що протягом вересня 2019 - травня 2021 років директор організував самовільне зайняття та нецільове використання земельної ділянки, розташованої на території Кобеляцького лісництва. На площі понад 1,3 га, без спеціального дозволу, зняли родючий шар ґрунту, куди працівники підприємства вивозили побутові відходи. Засмічення земельної ділянки лісового фонду завдало збитків на понад 700 000 грн.  

Крім того, протягом січня 2018 – серпня 2021 років посадовець, не маючи спеціального дозволу на користування надрами, організував забір води з 13 підземних водних свердловин у Кобеляках. Таким чином він завдав збитків на понад 1 750 000 грн.

Тривають слідчі та процесуальні дії.

фото: пресслужба Полтавської обласної прокуратури