На Донеччині під час обстрілу загинув 35-річний стрілець Михайло Мар’ясов

22 серпня 2023 0
Яніна Климань
У Хорольській громаді попрощалися із воїном, який загинув внаслідок артилерійського та мінометного обстрілу.У чоловіка залишилися двоє дітей.

22 серпня у Хорольській громаді попрощалися із військовослужбовцем Мар’ясовим Михайлом Леонідовичем.

Траурна церемонія прощання та чин похорону відбулися на центральному цвинтарі у селі Новоаврамівці. Сотні жителів громади живим коридором з квітами проводжали воїна. Заупокійну літію провів отець Костянтин Тимко – настоятель Вознесенського храму в селі Новоаврамівці.

19 серпня у результаті артилерійського та мінометного обстрілу противником позицій підрозділу поблизу населеного пункту Вугледар Волноваського району Донецької області солдат Михайло Мар’ясов отримав тяжкі поранення, від яких загинув. Про це повідомили у Хорольській міській раді.

Чоловік мав посаду стрілець мотопіхотного взводу 2-ої мотопіхотної роти мотопіхотного батальйону 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців (в/ч А2167).

Народився Михайло у селі Клепачі 13 лютого 1988 року. Навчався і проживав у селі Хильківці. Тут познайомився з вчителькою Євгенією, яка стала його обраницею. Після закінчення Хильківської загальноосвітньої школи вступив до Дніпропетровського університету економіки та права. У 2009 році отримав базову вищу освіту за напрямом підготовки "Економіка і підприємництво" та здобув кваліфікацію бакалавра з економічної кібернетики.

Працював на автозаправній станції, у ТОВ "Астарта Прихоролля" та в будівельній сфері підсобним робітником.

На строковій військовій службі не служив, однак як обмежено придатний у воєнний час, 13 січня 2023 року був призваний по мобілізації першим відділом Лубенського РТЦК та СП.

Перед відправленням на нуль, був відправлений у розпорядження військової частини А3321. Пройшов військову підготовку на 242-му Гончарівському загальновійськовому полігоні на півночі України в Чернігівській області, колишньому 7-му танково-артилерійському полігоні. Близько місяця проходив підготовку в Англії.

14-річну доню Ангеліну та 6-річного синочка Олексія.

У воїна залишилася дружина Євгенія, 14-річна дочка Ангеліна та шестирічний син Олексій, мама Людмила Іванівна, брат Федір та сестра Оксана.