Полтавці просять знову увімкнути опалення

19 квітня 2021 0
Тиждень тому в Полтаві завершився опалювальний сезон, містяни нарікають на холод у квартирах. Міська влада вважає нераціональним вмикати опалення знову, адже на це потрібно мінімум два тижні.


Вже тиждень як в полтавських оселях вимкнули опалення. Однак, деякі містяни жаліються, що у квартирах батареї холодні.

Й для того аби зігрітися ввечері, дехто вмикає обігрівач.

"Дуже похолодало, на вулиці холодно й вдома теж, все через те, що вимкнули опалення. Хоча в мене пластикові вікна й все утеплено. Холодно ввечері або спати вночі, беру ось цей плед і вкриваюся або гріємося обігрівачем", – розповіла полтавка Антоніна Савіна.

"Прохолодно, гріємося як можемо, я в халаті ходжу. Вже весна на вулиці, а я в халаті. Батареї просто лід. Можете самі перевірити", – сказав полтавець Євгеній Безверхий.

Рішення про завершення опалювального сезону ухвалили на виконавчому комітеті міської ради. 

"Якщо навіть розглядати можливість додаткового запуску котелень, які на сьогодні вже зупинені, то необхідно виконати опрацювання всіх систем, перевірити їх, а після чого вже виконати запуск. Але для цього потрібен тиждень або й більше, а за цей час вже погода стане теплою", – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Євген Ричка.

Вмикати опалення знову не будуть. Хоча у 2017 році такий випадок був, через різке зниження температури.

"З 80 котелень "Полтаватеплоенерго", які перебувають в обласному центрі 29 є сезонними. Тобто це ті котельні, які надають послуги лише в опалювальний сезон. Всі ці 29 котелень, які вже сезонні відбуваються підготовчі роботи, до нового опалювального сезону", – розказав керівник пресслужби "Полтаватеплоенерго" Олександр Циганок

Наразі середньодобова температура тримається в межах семи градусів, а ось вже цієї ночі температура може впасти до чотирьох градусів. Потепління найближчі два тижні в Полтаві не очікується.

Анастасія Гонтаренко, Максим Страшко, PTV Полтавське Телебачення