У Полтаві майже в центрі міста вантажівка на смерть збила пенсіонерку

16 березня 2021 0
Вранці 16 березня на перетині вулиць Раїси Кириченко та Героїв-Чорнобильців сталася смертельна аварія, внаслідок якої загинула 77-річна жінка. За кермом вантажного автомобіля був 47-річний водій. Слідчі відкрили кримінальне провадження.

Близько 8.30 на перетині вулиць Раїси Кириченко та Героїв-Чорнобильців вантажівка на смерть збила 77-річну пенсіонерку.

"Ця автівка стояла на перехресті й пропускала пішоходів, було людей десять, можливо, більше. А вона маленька та з паличкою, можливо, він її не помітив, бо вона була в невидимій зоні. Й він її зачепив й на цьому все", – розповів полтавець Валерій.

Місцеві говорять, що аварії тут трапляються ледь не щодня. Остання ДТП сталася напередодні.

"Вчора тут була аварія на цьому перехресті. Ввечері, о котрій точно не пам'ятаю, але десь близько четвертої години. Але це в нас тут часто аварії трапляються. Раніше такого не було, а зараз постійно", – повідомила місцева жителька Любов.

За кермом вантажного автомобіля був 47-річний водій.

"Зараз слідчими відкрито кримінальне провадження за частиною другою статі 286 Кримінального кодексу – це порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілої. У рамках кримінального впровадження поліціянти з'ясовують всі обставини та причини дорожньо-транспортної пригоди. Поки тривають слідчі дії", – повідомив речник Національної поліції області Роман Грішин.

Чому вантажний автомобіль був в центрі міста, поки що з’ясовують.

"Заборона руху вантажного транспорту не поширюється, якщо вантажівка належить громадянам, які проживають в зазначеній зоні або обслуговують підприємства, які також перебувають поруч", – сказав речник патрульної поліції Полтави Руслан Возниця.

Водію загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Анастасія Гонтаренко, Станіслав Авдєєв, PTV Полтавське Телебачення