У Полтаві заборонили вигулювати тварин в парках та скверах

12 квітня 2021 0
У парках та скверах Полтави встановили таблички, які попереджають про заборону вигулу собак. Однак, заборона є, а зона для вигулу собак лише одна на все місто.


Вигулювати собак у парках та скверах заборонено. Такі таблички встановили в Полтаві. Однак, й місце, де офіційно з чотирилапими гуляти дозволили на все місто лише одне.Тому Юлія Чорнобай й Шені, які живуть в центрі вимушені порушувати правила, й виходять на прогулянку в Березовий сквер.

"Зони якоїсь для собачки, щоб не заважати дітям й відпочивальникам немає. Щоб ніхто не ображався, що ми тут смітимо. Особисто я за те, щоб у парках гуляти, але просто брати з собою пакетики", – розповіла власниця собаки Юлія Чорнобай.
Єдине облаштоване місце для прогулянок з домашніми тваринами в Авіамістечку. Аби доїхати до майданчика на громадському транспорті потрібно витратити щонайменше 25 хвилин. Однак, в транспорті таким пасажирам не раді.

– Чи впускаєте з домашніми тваринами в громадський транспорт пасажирів? – запитали ми.
– Ні, – відповів водій.
– Пускаємо, – відповів контролер тролейбусу.
– Всіх чи лише тварин маленьких порід? – уточнили ми.
– Лише маленьких й тільки на ручках, – відповів контролер.

Якщо все ж таки вам пощастило приїхати в Авіамістечко, то на вас чекає такий майданчик. Облаштували його ще восени 2019 року, а через кілька місяців тут вже викрали огорожу.

Прибирати територію майданчику для вигулу тварин мають самі власники чотирилапих.

Майданчик на балансі комунального підприємства "Декоративні культури". На будівництво витратили 270 тисяч гривень.


 "Коли цей майданчик будувався за ініціативи місцевих жителів, які мають своїх домашніх улюбленців. То в нас була домовленість, що "Декоративні культури будують майданчики, а мешканці прибирають за тваринами самостійно", – повідомив директор КП "Декоративні культури" Сергій Сілаєв.


 У грудні 2020 року в Полтаві визначили ще одну зону для вигулу домашніх тварин в мікрорайоні Левада.

– Це місце за адресою Чураївни, 5 вже облаштоване для вигулу й собаки там вже гуляють так само й в Прирічковому парку, – повідомив голова Подільської райради Сергій Білокінь.
– Тобто облаштовувати такий майданчик, як в Авіамістечку, на Леваді не будуть? – уточнили ми.
– Якщо мається на увазі майданчик для дресури, то для нього визначено місце на проспекті Миколи Вавілова поруч зі стоянкою, але це ж все залежить від фінансування та коштів, які буде спрямовувати міська рада, – відповів Сергій Білокінь.

 А поки майданчиків немає домашніх улюбленців господарі повинні вигулювати лише в спеціальних місцях.


"Вигулювати дозволено на пустирях. Там, де немає дитячих, спортивних майданчиків та на території шкіл та дошкільних закладах освіти", – повідомив заступник начальника з контролю за благоустроєм міста Віктор Булат.

А ось у Львові про чотирилапих дбають й там вже облаштували близько 40 майданчиків для вигулу тварин. Хоча Львів більше за Полтаву лише в півтора раза. А поки в Полтаві не перейняли досвід інших міст, містяни разом зі своїми чотирилапими друзями гуляють там, де заманеться.


Анастасія Гонтаренко, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення