На Полтавщині викрили 46-річного наркоторговця: чоловіку обрали запобіжний захід

14 лютого 2023 0
Дар'я Жученя
У Миргороді затримали 46-річного наркоторговця. Чоловік купував рецепти на обмежені у доступі препарати у своїх знайомих з наркотичною залежністю.

У Миргороді затримали 46-річного жителя Лубен, якого викрили у причетності до незаконного обігу наркотичних засобів та рецептурних медпрепаратів сильної дії. У ході обшуку в чоловіка вилучили понад сотню пігулок Метадону та сильнодійних лікарських засобів, транспортний засіб та інші речові докази.

Як повідомили 14 лютого у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини, фігурант з кримінальним минулим купував рецепти на синтетичні препарати у знайомих з наркотичною залежністю, які були учасниками програм замісної підтримувальної терапії в одному з регіонів країни.

З кожної угоди чоловік отримував кілька десятків блістерів з наркотичними засобами та обмеженими в доступі медичними препаратами.






Жителю Лубен вже повідомили про підозру у вчиненні наркозлочинів та обрали запобіжний захід. Наразі розглядають питання накладення арешту на його майно.

Наразі триває досудове розслідування за ч. 2 ст. 307 (Незаконне придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів або їх аналогів, вчинені повторно, якщо предметом таких дій були особливо небезпечні наркотичні засоби) та ч. 3 ст. 321 (Незаконне придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут сильнодійних лікарських засобів, вчинені повторно) Кримінального кодексу України.

Санкція ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України передбачає від шести до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Санкція ч. 3 ст. 321 – від трьох до п’яти років позбавлення волі.