У Копилах місцеві вимагають перенести спортивний майданчик, через нецензурну лайку підлітків

09 червня 2021 0
У селі Копили місцеві жителі вимагають перенести спортивний майданчик, який встановили восени 2020 року. Все через постійні нецензурні крики дітей. Місцеві зверталися до голови Терешківської громади, але там відповіді не надають.

У селі Копили між дорослими та підлітками сварки. Все через те цей спортивний майданчик. Місцеві жаліються на постійні крики та нецензурну лайку дітей, які тут грають.

"Коли приходять підлітки, то постійно залітають м’ячі, діти матюкаються й кричать й роблять це до десятої години вечора. Ми ж до них підходимо говоримо, що вже пізно, вони починають відповідати нецензурною лексикою", – розповів місцевий житель Дмитро Призов.

"Якщо граються малі діти, то вони не турбують нас. Інше діло, коли приходять дорослі. Особливо в обід або на вихідних, то ті, кричать, свистять, сваряться й у дворі навіть сидіти не можна", – розказала місцева жителька Валентина Закора.

"Якщо м’яч перелітає, то вони роблять це грубо й перелізають через паркан й не питають навіть дозволу. Люди в цей час в будинку, а вони бігають шукають його у дворі. А якщо ти м’яч забираєш, під приводом того, що ми не віддамо, бо потрібно трішки тихіше, то це починаються суцільні мати й тобто розмова тільки так відбувається", – сказав місцевий житель Степан Шах.

Місцеві вже й викликали на місце поліцію, писали звернення до міської влади все для того аби майданчик перенесли або хоча б встановили сітку, аби м’яч не перелітав. Але в Терешківській громаді відповідь, що про звернення не чули.

"Там проводили "суботник" люди самостійно там все робили. Сітку натягнули. Заявки жодної до нас не було", – прокоментувала представниця Терешківської громади.

Майданчик встановили ще восени 2020 року. Робила це місцева депутатка. Наразі ж майданчик дооблаштувати, але переносити його не планують, бо іншого місця немає.

"На вихідних за власний кошт, я до речі працюю вихователем, я куплю сітку й ми її зробимо нижче. Куди ми його перенесемо? У нас тут взагалі немає місця, тут взагалі раніше було сміттєзвалище. Те, що є нецензурна лайка, це буває, я проведу також бесіду з дітьми", – розповіла депутатка Терешківської громади Тетяна Головань.

З дітьми провели профілактичні бесіду вже й працівники поліції. Якщо ж нецензурна лайка під вікна людей не закінчиться, то на батьків можуть виписати адміністративний протокол, кажуть у поліції.