521 доба війни в Україні: головне станом на ранок 29 липня

29 липня 2023 0
Максим Михайліченко
Російська армія вдарила по багатоповерхівці в Дніпрі, а також гатила з артилерії по житлових кварталах Херсонської області.

28 липня російські війська вдарили ракетами по місту Дніпру. Там попали в багатоповерхівку та будівлю Служби безпеки України. Крім того, є ще пошкодження: чотири житлові будинки (одна висотка, три двоповерхівки). Також удар зачепив три адміністративні споруди й сім автівок. Про це повідомив очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.  

29 липня після 03:00, надзвичайники завершили пошуково-рятувальні роботи. Дев'ять осіб отримали поранення, серед них двоє дітей. Загиблих немає.  

Також 29 липня росіяни вдарили з важкої артилерії по Нікополю та Марганецькій громаді. Наразі відомо, що загиблих немає. Наслідки ударів встановлюють правоохоронці.  

Окрім цього, російська армія вдарила по Херсонській області. Загалом здійснили 29 обстрілів, а це 126 снарядів різного типу. Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.  

Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, територію зернового термінала Бериславського району. Чотири людини отримали поранення.  

Авіація Сил оборони України за 28 липня завдала три удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Про це повідомили в Генштабі Збройних Сил України.  

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили вісім артилерійських засобів на вогневих позиціях, дві станції радіоелектронної боротьби, склад боєприпасів, а також склад пально-мастильних матеріалів противника.  

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 29 липня: