На Полтавщині засудили жінку, яка втопила свою новонароджену доньку в помиях

29 листопада 2021 0
Ольга Семенко
Суд виніс вирок жительці Полтавщини, яка втопила власну новонароджену дитину у відрі з помиями.

Два роки позбавлення волі отримала жителька Полтавської області, яка вбила власну новонароджену дитину. Відповідний вирок ухвалив Гадяцький районний суд. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з текстом вироку, увечері 20 грудня 2020 року обвинувачена перебувала вдома. Вона була на останніх строках вагітності, яка була не бажаною, та не мала підтримки батьків. Відчувши симптоми початку пологів, вона свідомо вирішила не отримувати медичну допомогу та самостійно народжувати вдома.

21 грудня близько 2:00 вона народила здорову доношену дівчинку, перервала пуповину та занурила дитину у відро, майже на половину заповнене помиями, де немовля захлинулося.

У суді жінка визнала власну вину частково, пояснивши, що народжувати мала в січні, тому, відчуваючи біль, не вважала це початком пологів. Вона попросила матір викликати швидку, але та відмовилася. За словами обвинуваченої, дитина випала у відро, коли вона справляла природну потребу.

Жінку визнали винною за ст. 117 (Умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини) Кримінального кодексу України. Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.