236 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 17 жовтня

17 жовтня 2022 0
Дар'я Жученя
Обстріли Києва, Харківщини, Дніпропетровщини, Миколаївщини та Сумщини, втрати ворога: головне станом на ранок 17 жовтня.


Зранку 17 жовтня мер Києва Віталій Кличко повідомив про вибухи у Шевченківському районі міста. Унаслідок вибухів ушкоджені кілька житлових будинків, зайнялася пожежа.

Протягом доби 17 жовтня ворог обстрілював населені пункти Харківщини: місто Вовчанськ Чугуївського району та села Вовчанської громади, смт Дворічне Куп'янського району, смт Козача Лопань Харківського району та інші. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Внаслідок обстрілу Лук’янців загинула 45-річна жінка. В смт Солоницівка 47-річну жінку госпіталізували з пораненнями. У Куп'янському районі госпіталізували 69-річного чоловіка. В Ізюмському районі до лікарів з раніше отриманими пораненнями звернулося двоє людей – 54-річний чоловік та його 16-річний син.

У ніч із 16 на 17 жовтня вороги атакували Дніпропетровськоу область ракетами, "Градами" та важкою артилерією. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

Три ворожі ракети знищили сили протиповітряної оборони. Одна ракета ударила по об’єкту енергетичної інфраструктури. Там пожежа: працюють усі служби.
У Нікопольський район Дніпропетровщини прилетіли понад 30 ворожих снарядів.

16 вересня близько 22:06 ворог атакував Миколаїв дронами-камікадзе. Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Три дрони влучили в об’єкти промислової інфраструктури та фармацевтичний склад. На місцях влучань виникли пожежі, які оперативно загасили.

17 жовтня після 5:00 вороги завдали удару по об'єктах критичної інфраструктури Роменського району Сумщини. Є поранені. Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

Більше ніж 1233 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. Станом на ранок 16 жовтня офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося - 423. Не зазнали змін і дані щодо поранених - 810.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 17 жовтня: