Водій, який на полтавському ринку збив на смерть жінку, отримав іспитовий строк

12 лютого 2021 0
Ольга Семенко
Суд виніс вирок полтавцю, який на центральному ринку збив на смерть пенсіонерку.

Рік іспитового строку отримав 22-річний водій, який у Полтаві збив на смерть пенсіонерку. Відповідний вирок ухвалив Октябрський районний суд Полтави. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з реєстром, 27 травня 2020 року близько 6:50 на центральному ринку Полтави обвинувачений, кермуючи автомобілем ГАЗ, рухався заднім ходом від вул. Шевченка в напрямку вул. Героїв АТО. Підʼїхавши до критого ринку, водій наїхав на 68-річну жінку, яка йшла в попутному напрямку. Від отриманих поранень остання загинула на місці події.

Дії обвинуваченого кваліфікували за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України. У суді він власну вину визнав.

Водію призначили три роки позбавлення волі без позбавлення права керування транспортними засобами та звільнили від відбування покарання з іспитовим строком. Крім того, з нього мають стягнути на користь двох потерпілих по 121 662 грн моральної шкоди.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.