У місті немає притулку для тварин, тому деякі полтавці забирають собак на перетримку додому

02 березня 2021 0
Полтавка Ірина Чорна врятувала собаку та знайшла їй нових господарів. Також у жінки дві собаки, коти та голуб. А родина з Макухівки тримає 28 собак, шість з них на перетримці.

Близько 30 собак, котів та птахів врятувала полтавка Ірина Чорна. А два роки тому жінка взяла у волонтерів на перетримку собаку на чотири дні й залишила її собі назавжди.

"Вона раз перехворіла, два перехворіла, третій раз вона захворіла на рак, їй зробили хімієтерапію. Мама побачила Діну, побачила її очі й сказала їй "Діна, ти залишаєшся у нас", – розповіла з Ірина Чорна.

Родина постійно поповнюється новими улюбленцями. Зараз у них проживає дві собаки, троє котів та один голуб. Торі знайшли у тяжкому стані, вилікували та віддали людям. Згодом, нові господарі його викинули.

"Вони його просто привезли до дверей лікарні й сказали "Робіть з ним, що хочете", – додала жінка.

А малого Бублика знайшли пару днів тому і вже віддали новим господарям. А це – дім інших волонтерів. У родині 28 собак. Деякі з них на перетримці та чекають своїх господарів.

"Шкода їх всіх, люди зараз жорстокі, викидають домашніх цуценят маленьких і старих. Я намагаюся контролювати всіх тварин, яких влаштовую, у яких умовах вони живуть, як до них ставляться", – сказала волонтерка Валерія Полякова.

А це – Куся, її забрали з сильного морозу і проживає вона у родині вже шість років.

Тварин годують два рази на день.

"Варимо дванадцяти-літрову каструлю, пару кілограмів різного м’яса, печінки. Густа каша виходить, розводимо. Десь 26 літрів виходить такої рідкуватої каші", – розказав волонтер Віталій Бринцов.

Всього цій родині вдалося влаштувати близько 30 тварин.

Ірина Яременко, Станіслав Авдєєв, Ярослав Журавльов, PTV Полтавське Телебачення