У Полтаві найближчим часом очікуються заморозки: чи готове місто до зими

04 жовтня 2021 0
Найближчим часом у Полтаві очікується похолодання. Містяни вже купують светри та приготували консервацію на зиму. А водії замінюють гуму на колесах громадського транспорту. Комунальникам видали теплий одяг для комфортної роботи на вулиці.




У Полтаву до кінця тижня очікують заморозки. Мінусова температура вдень буде у другій половині жовтня.

"Наприкінці тижня очікуємо заморозки, різкого потепління чи зниження температури поки не буде. Буде на рівні сьогоднішнього дня: від 0 до 5 градусів – вночі, в кінці тижні місцями у повітрі й на поверхні ґрунту від 0 до –5. Вдень від +10 до +15 градусів", – розповіла синоптик Наталія Задорожна.

Полтавці активно готуються до зимового періоду. Купляють теплий одяг.

"Чудовий светр, куплений на ринку, добре зігріває, коли опалення неефективне. Тому дуже гарно зігріває, особливо з чаєм імбирним", – сказав полтавець Богдан Савін.

Дехто підготував консервацію на зиму: огірки, помідори та лечо.

"Тут картопля, цибуля, я вже знаю, що я забезпечена на осінньо-зимовий період і якщо трапиться так, що буде цінова катастрофа. І борщовий набір буде зростати в ціні, то мені це вже нестрашно", – розказала полтавка Ніна Щербакова.

Також люди почали діставати зимові речі та запасатися ліками.

"Екстракт шавлію з вітамінами, парацетамол і обов’язково аскорутин з вітаміном, який підіймає імунітет", – додала полтавка Ніна Щербакова.

Водії замінюють гуму на колесах громадського транспорту.

"Замінили гуму на всіх колесах, всі печі працюють, дві тисячі гривень на один скат. У салоні печі нові, машина готова", – зауважив водій Олександр.

"Будемо гуму замінювати, а що ще потрібно? Як настануть морози, тоді й почнемо", – зазначив водій Андрій.

– Планова заміна гуми через тиждень, – сказав водій В'ячеслав Паскелов.
– Як ще готуєтеся? – запитали ми.
– Перевірка охолоджувальної рідини, заміна мастила на більш рідке для зимового використання і загальна профілактика, – відповів водій В'ячеслав Паскелов.

"Пізніше будемо печі вмикати. Але зараз ще не настав сезон", – додала кондуктор Оксана.

А комунальникам видали зимовий одяг для комфортної роботи на вулиці.

"Нам куртки повидавали з капюшонами, ходити можна. Поки в них спекотно. Сіль дають, пісок дають, щоб ми посипали. А що нам ще треба. Мітли дали, лопати", – розповів комунальник Валентин Миколайович.

"Відбувається промивка та дезінфекція резервуарів чистої води на п’яти водозаборах міста. Виконуємо благоустрій ділянок, де ми проводимо земляні роботи. Станом на сьогодні зимовим одягом та взуттям наш колектив забезпечений на 80 відсотків, одяг ще дошивається", – розказала речниця КП "Полтававодоканал" Ірина Філоненко.

Для оперативного та безпечного реагування у холодний період надзвичайники перевіряють автомобілі та аварійно-рятувальне обладнання.

"Здійснюється випробування у марші техніки, а також проводяться спеціальні навчання із залученням всіх оперативних служб. Рятувальники переходять на зимову форму, будівлі утеплюються", – прокоментувала речниця надзвичайників Полтавщини Яніна Любецька.

Поривів вітру та дощу найближчий час у Полтаві не очікується. Тому у полтавців є час ретельніше підготуватися до зими.