Чоловіка, який на Полтавщині збував особливо небезпечні наркотичні засоби, засудили до вʼязниці

07 листопада 2020 0
В одному з районів Полтавщини чоловік продавав особливо небезпечні наркотичні засоби. Його засудили до увʼязнення.

Чотири роки шість місяців позбавлення волі з конфіскацією всього майна призначили чоловікові, який збував на території Полтавщини канабіс. Відповідний вирок виніс Зіньківський районний суд. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з текстом вироку, бувши раніше судимим і маючи не зняту судимість, чоловік знову вчинив злочини у сфері обігу наркотичних засобів.

18 вересня 2019 року о 12:45, перебуваючи поблизу Зіньківської автостанції, за 250 грн продав 5,849 г канабісу. У цьому ж місці 26 вересня о 12:04 обвинувачений збув за 250 грн 6,756 г канабісу.

Того ж дня за місцем проживання засудженого під час обшуку виявили та вилучили у паперовому згортку 0,100 г наркотичного засобу канабісу.

Під час досудового розслідування між прокурором Зіньківського відділу Миргородської місцевої прокуратури та обвинуваченим була укладена угода про визнання винуватості. Згідно з нею, останній беззастережно визнав себе винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень.

Отже, суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, вчинене повторно) Кримінального кодексу України та призначив узгоджене покарання у виді позбавлення волі строком на чотири роки пʼять місяців, з конфіскацією всього майна, що є його власністю.

На підставі ст. 71 ч. 1 (Призначення покарання за сукупністю вироків) Кримінального кодексу України, призначити остаточне покарання у виді чотирьох років шести місяців позбавлення волі.

Крім цього, засуджений має сплатити на користь держави 4084 грн 26 коп. судових витрат за проведення судових експертиз.