525 доба війни в Україні: головні новини станом на ранок 2 серпня

02 серпня 2023 0
Яніна Климань
Обстріли Одеської Київської та Харківської областей й загальні втрати ворога протягом доби.

Уночі 2 серпня росія атакувала Україну іранськими дронами:

В Одеській області обстріляли обʼєкти портової та промислової інфраструктури. Через атаку сталися пожежі на промислових і портових обʼєктах, пошкоджено елеватор, інформації про постраждалих не було.

У Києві та області ППО збила понад десять дронів-камікадзе. У Соломʼянському, Голосіївському та Святошинському районах впали уламки. Пошкоджена адмінбудівля, жертв немає. В області спалахнула пожежа у приватному будинку, люди не постраждали.

Протягом доби російська окупаційна армія вдарила ракетами по селу Першотравневе Ізюмського району на Харківщині. Про це повідомив керівник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Пошкоджені магазин та житлові будинки. Загинула жінка 91 року. Зазнав поранення та був госпіталізований чоловік близько 40 років. Стан пораненого важкий.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили 14 артилерійських засобів на вогневих позиціях, чотири станції радіоелектронної боротьби, чотири пункти управління, один район зосередження озброєння та військової техніки, шість засобів протиповітряної оборони, три райони зосередження особового складу, один склад боєприпасів та ще два важливих об’єкти ворога.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, один - по командному пункту та один по - зенітно-ракетному комплексу окупантів.

Понад 1589 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. Станом на ранок 2 серпня 2023 року за офіційною інформацією ювенальних прокурорів 499 дітей загинули та понад 1090 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 2 серпня: