Зґвалтування малолітньої у Полтаві: доки триває слідство діти перебувають у центрі соціально-психологічної реабілітації

22 січня 2021 0
Наприкінці 2020-го року у дитячому інфекційному відділенні Першої міської лікарні 13-річний хлопець зґвалтував 5-річну дівчинку. Дітей привезли в медзаклад з центру соціально-психологічної реабілітації.

У Полтаві малолітню дівчинку зґвалтував 13-річний підліток. Обидва вихованці Центру соціально-психологічної реабілітації. Саме звідти на лікування до лікарні й відправили чотирьох вихованців. У дітей була підозра на ГРВІ.

Все сталося в дитячому інфекційному відділенні ще наприкінці минулого року, однак розголосу подія набула лише зараз. 

Діти перебували в одній палаті.

"Відомо одне, що соціальні працівники на вимогу наказу Міністерства соціальної політики, який був прийнятий ще у 2017 році, не дотрималися певного регламенту передачі цих дітей. Тобто вони не були передані належним чином соціальними працівниками. Не перебували під спостереженням цих соціальних працівників. Порушень наших регламентів роботу не виникало", – сказав медичний директор першої міської клінічної лікарні Олександр Котовий. 

У центрі соціально-психологічної реабілітації кажуть, що стежити за дітьми в лікарні, не мали.

"У нас ніде не передбачено посадовими інструкціями, що вихователі або черговий мають там бути. Так було все життя, й так воно є. Що ми навіть не маємо право там перебувати, особливо в момент карантину. Про подію мені розповів вихователь, який почув цю розмову від дитини, яка скоїла цей злочин. Я говорив, що це відбулося в лікарні, тому, мабуть, відповідальність за це має нести лікарня", – розповів в.о. обов'язків директора Святослав Батовський. 

Дітей до лікарні відправили 7 грудня, а забрали звідти 15 грудня.

"Кримінальне провадження продовжує розслідуватися. В рамках кримінальних проваджень відкритих "за частиною 4 ст. 152 КК України за статей зґвалтування малолітньої особи. А також за статтею 137 це невиконання обов'язків щодо охорони життя й здоров'я дітей", – прокоментував речник Нацполіції Полтавської області Юрій Сулаєв. 

Наразі й 5-річна дівчинка й 13-річний підліток перебувають у Центрі соціально-психологічної реабілітації. З дівчинкою працюють психологи, а підліток перебуває в ізоблоці. У березні 2020 року у цьому ж центрі побили 7-річного хлопчика.

Тамара Мордик, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення