Одяг для чотирилапих: чи варто вдягати тварин на зиму

20 листопада 2020 0
Ветеринар радить одягати в зимовий одяг домашніх улюбленців аби запобігти переохолодженню. В зоомагазинах вартість верхнього одягу сягає від 200 до 1000 гривень.


Це – Шені, вона з'явилася в родині Юлії Чорнобай сім років тому. З приходом холодів песика вдягають у зимовий одяг. У своєму гардеробі Шені має кілька нарядів.

"З молодого віку вона привчена до того, що ми її вдягаємо. Ми вдягаємо її не тільки на двір, а й вдома, коли у квартирі холодно. Це ж не тільки декор, а й функціональна річ. Зараз всі вдягають, як ми одягаємося взимку, так і собаки", – сказала власниця собаки Юлія Чорнобай.

Ветеринар говорить, що зимовий одяг тваринам потрібен. Однак вже залежить від породи та довжини шерсті.

"Виникають проблеми з переохолодженням, що своєю чергою призводить до резистентності та розвитку запальних процесів. Для запобігання утворення ожеледиці в місті розсипають багато реагентів. При контакті зі шкірою тварини виникають запальні процеси. Тому можна й використовувати взуття", – розказав лікар ветклініки Леонід Корчан.

У зоомагазинах вартість на одяг для чотирилапих різна, в залежності від породи та розміру тварини.

"Светр та джемпер від 200 гривень, в залежності від розміру. Зараз більше беруть комбінезони. Їхня вартість до 1000 гривень, близько 600-700 гривень ціна", – прокоментувала продавчиня зоомагазину Лариса.
Головне при виборі одягу для чотирилапих обрати правильний розмір аби не створювати домашньому улюбленцю дискомфорт.

Анастасія Гонтаренко, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення