У Решетилівському районі потяг з військовою технікою зіткнувся з вантажівкою

30 липня 2021 0
Вночі близько 3 години у селі Покровське біля станції "Решетилівка" на залізничному переїзді товарний потяг зіткнувся з вантажним трейлом, який перевозив комбайн. Внаслідок аварії виникла пожежа, яку надзвичайники гасили дві години.

Ранок в Решетилівському районі розпочався з моторошної аварії. На залізничних коліях зіткнувся потяг та вантажівка. Внаслідок чого до лікарні доставили чергову на залізничному переїзді.

О 2 годині 50 хвилин вантажний поїзд під'їжджав до залізничного переїзду поблизу станції "Решетилівка". 2 година 51 хвилина – поїзд врізався у вантажівку. Внаслідок цього розпочалася пожежа. О 3 годині 30 хвилин вогонь локалізували. Майже через дві години рятувальники повністю загасили полум'я.

З 6 години на коліях частково відновили рух. А ось над наслідками аварії залізничники працювали ще кілька годин.

"Зараз проводяться роботи з відновлення колії. Щоб могла відновлювальна техніка заїхати та почала підіймати локомотив та, щоб відновити рух. Бачите немає п'яти колон, комбайн лежить не у габариті рухомого складу, тобто колії. Поки його не приберуть ми роботи продовжувати не можемо", – сказав заступник головного ревізора з безпеки руху АТ "Укрзалізниця" Сергій Ребриков.

Причини аварії з’ясовують слідчі, проте одна з версій така:

"Водій автомобіля міг проігнорувати заборонений червоний сигнал та виїхав на залізничні колії. В процесі шлагбауми автоматично опустилися й водій вже не міг продовжити рух далі. Так це зіткнення й відбулося", – повідомив речник Національної поліції Юрій Сулаєв.

Якщо на залізничних коліях трапилася надзвичайна ситуація, в першу чергу, про це потрібно повідомити чергового працівника залізничного переїзду.

"Потрібно максимально швидко прибрати автівку з переїзду. Якщо у вас це не виходить, то потрібно відправити одну людину вправо, іншу вліво у напрямку залізничого руху. Щоб ці люди змогли попередити машиніста рухомого складу про те, що ви зупинились і машиніст встиг зупинитися", – розповів автоінструктор Євгеній Горяжко.

А ось чергові по переїзду в екстрених ситуаціях реагують так.

"У нас є загороджувальні сигнали. В цей час ми зриваємо пломбу й зачиняється шлагбаум. Тоді довкола вмикається червоне світло. Це попереджує потяги, що їхати не можна і тоді все зупиняється. Все це є, але потрібно просто вчасно зреагувати", – сказала чергова на переїзді Юлія Клачко.

Офіційно з початку року на Полтавщині на залізничних коліях трапилося щонайменше 7 аварій.