На Полтавщині засудили чоловіка, який підпалив себе і будинок співмешканки

09 серпня 2021 0
Тетяна Наказненко
Навесні у Лубенському районі чоловік, посварившись зі співмешканкою, підпалив себе та її будинок. За умисне пошкодження майна йому призначили умовний термін.

Рік іспитового строку призначив Лубенський міськрайонний суд чоловікові, який підпалив себе і будинок співмешканки. Відповідний вирок опублікували в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з текстом вироку, 7 травня 2021 року приблизно о 20:40 обвинувачений перебував у приміщенні будинку за місцем свого фактичного проживання. Там він розлив на диван у кімнаті та на свої речі, в які був одягнений, бензин. Потім за допомогою сірників підпалив це все.

У результаті вказаних дій, потерпіла зазнала майнової шкоди у вигляді пошкодження житлового будинку та майна, яке було в оселі.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у скоєнні злочину визнав повністю, щиро покаявся, йдеться у вироку. Пояснив, що того дня, через сварку зі співмешканкою, вирішив підпалити себе та будинок. Наразі потерпіла його пробачила.

Отже, суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження чужого майна, вчиненому шляхом підпалу) Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк три роки.

Утім, на підставі ч. 1 ст. 75 Кримінального кодексу України, його звільнили від відбування призначеного покарання з випробуванням.