522 доба війни в Україні: головне станом на ранок 30 липня

30 липня 2023 0
Максим Михайліченко
Російська армія обстріляла мирні населені пункти Харківщини та Херсонщини: є поранені.

29 липня російські війська з артилерії, мінометів та іншого озброєння обстрілювали населені пункти Харківського, Богодухівського, Чугуївського, та Куп'янського районів Харківщини. Про це повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.  

Зокрема, під вогнем були Уди, Козача Лопань, Охрімівка, Тихе, Огірцеве, Вовчанськ, Борисівка, Куп'янськ, Дворічна, Западне та інші населені пункти.  

Обстрілом пошкодили приватні житлові будинки та господарчі споруди.  

Також 29 липня ворог здійснив 69 обстрілів Херсонщини. Загалом випустивши по області 313 снарядів різних типів. Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.  

Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, територію заводу в Херсоні. Дві людини отримали поранення.  

Авіація Сил оборони України за 29 липня завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також, наші бійці знищили чотири розвідувальних безпілотники оперативно-тактичного рівня. Про це повідомили в Генштабі Збройних Сил України.  

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили один артилерійський засіб на вогневій позиції, один склад боєприпасів, одну станцію радіоелектронної боротьби, а також один район зосередження особового складу противника.  

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 30 липня: