У Полтавській області провели в останню путь 23-річного снайпера

05 липня 2023 0
Яніна Климань
У Глобинській громаді попрощалися із бійцем Дмитром Скрипаєм, який помер від смертельних поранень, отриманих на війні.


5 липня у Глобиному біля пам’ятника Захисникам України (скульптурне зображення святого Архистратига Михаїла, вул. Центральна) відбулася церемонія прощання із полеглим захисником Дмитром Скрипаєм.

Рідні, друзі та місцеві жителі провели воїна "живим коридором".

Богослужіння за бійцем відбулося у Пирогівському храмі, поховання - у селі Яроші на місцевому цвинтарі. Про це повідомили у Глобинській територіальній громаді.

Народився Дмитро 11 липня 1999 року в селі Яроші. Після закінчення школи вступив до Професійно-технічного училища №26 міста Кременчука, де здобув професію електрогазозварника.

У червні 2020 року юнак був призваний на строкову військову службу. Служив у місті Миколаїв, гранатометником. У грудні 2022 року юнака призвали за мобілізацією. Служив у складі військової частини А1910, був стрільцем-спайпером десантно-штурмового взводу десантно-штурмової роти.

Нагадаємо, 27 червня поблизу міста Кремінна Луганської області, потрапивши під ворожий артилерійський обстріл, отримав тяжкі поранення житель Глобинської громади Дмитро Скрипай. За його життя боролися лікарі, але 1 липня захисник помер у лікарні.