421 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 20 квітня

20 квітня 2023 0
Дар'я Жученя
Обстріли Харківщини та Миколаївщини, втрати ворога: головне станом на ранок 20 квітня.

19 квітня росіяни завдавали ударів по цивільній інфраструктурі та мирному населенню Харківського, Куп'янського та Чугуївського районів Харківщини. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У Куп'янську внаслідок ворожого обстрілу пошкоджень зазнав приватний житловий будинок, сталася пожежа. Обійшлося без поранених та загиблих.

20 квітня з 00:25 до 1:00 росіяни били з реактивних систем залпового вогню по місту Очаків Очаківської громади, що на Миколаївщині. Наразі уточнюють наслідки обстрілу. Попередньо, обійшлося без поранених. Про це повідомив начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Станом на ранок 20 квітня більше ніж 1418 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф.  470 дітей загинули та понад 948 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Авіація Сил оборони за добу завдала семи ударів по районах зосередження особового складу, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки та два склади боєприпасів противника. Про це повідомили у Генштабі Збройних сил України.

Загальні бойові втрати росіян станом на ранок 20 квітня: