539 доба російсько-української війни: головне станом на 16 серпня

16 серпня 2023 0
Яніна Климань
Обстріл Дніпропетровщини та Херсонщини й ексклюзивні кадри удару безпілотниками по Кримському мосту: головні новини станом на ранок 16 серпня.

Ввечері 15 серпня ворог цілив по Нікополю. Вранці 16 серпня – по Марганецькій громаді. Окупанти застосовували "Град" та важку артилерію. Люди не поранилися. Наслідки обстрілу з’ясовують.

15 серпня російські окупанти били артилерією та авіаційними бомбами по місту Херсон та селу Львове,повідомили в Херсонській ОВА. Поранення отримала 29-річна жінка, двох чоловіків, 40 та 46 років, та 64-річну жінку шпиталізували до лікарні. Також загарбники пошкодили приватні будинки, господарчі споруди й автомобілі.

CNN отримало від СБУ ексклюзивні кадри удару безпілотниками по Кримському мосту 17 липня. За словами глави СБУ Василя Малюка, надводний дрон - повністю українська розробка під назвою "Морський малюк". Його вдалося розробити лише за кілька місяців після початку російського вторгнення. Використовуючи ці дрони, наші військові також уразили великий десантний корабель "Оленгорський гірняк" і танкер "SIG".





Авіація сил оборони протягом минулої доби завдала сім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили чотири артилерійських засоби на вогневих позиціях, один зенітно-ракетний комплекс та ще один важливий об’єкт противника.

Українські війська звільнили Урожайне Донецької області, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. Селище відноситься до Великоновосілківської селищної військової адміністрації Волноваського району. Воно було окуповане з березня 2022 року.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 16 серпня: