Карантин вихідного дня: які зміни будуть діяти у Полтаві

12 листопада 2020 0
Сьогодні в Україні на коронавірус захворіла рекордна кількість людей – понад 11 тисяч, зокрема на Полтавщині виявили 624 випадки. Аби зменшити розповсюдження хвороби, Уряд запроваджує карантин вихідного дня вже з цього тижня.


Вже з цієї суботи в країні починає діяти карантин вихідного дня. Запровадили обмеження, аби не збільшувалася захворюваність на COVID-19.

"Для нас важливо розірвати ланцюг передачі хвороби. Це можливо зробити лише одним способом: суттєво зменшивши кількість контактів між людьми. Бо вірус передається від однієї людини до іншої. Особливо важливо, коли ці контакти зменшуються між різними соціальними групами", – розповів Міністр охорони здоровʼя України Максим Степанов.

У міській раді повідомили, що наразі очікують на офіційну постанову Кабінету Міністрів України. Вже після її отримання зможуть говорити про нововведення. Проте заступник міського голови каже, що ці обмеження можуть лише погіршити ситуацію із захворюваністю на коронавірус.

"Ці нововведення тільки погіршать ситуацію. Тому що ми отримаємо в пʼятницю колапс у транспорті. Після роботи люди поїдуть в торгово-розважальні центри, у ті місця, які будуть закриті на вихідні. Ми лише звузимо час протягом якого люди зможуть там перебувати, й відповідно збільшиться кількість одночасного перебування людей в магазинах", – розказав заступник міського голови з юридичних питань Іван Сватенко.

Поліціянти будуть стежити за тим, як виконуються карантинні вимоги у закладах та установах, яких не стосується заборона.

"Поліція та інші уповноважені субʼєкти будуть контролювати те, як виконуються додаткові обмеження стосовно заборони діяльності закладів громадського харчування, ТРЦ та установ побутового обслуговування", – повідомила речниця Національної поліції області Поліна Ларіна.

Під час карантину вихідного дня передбачається ряд заходів з опівночі суботи до опівночі понеділка.

Забороняється приймання відвідувачів у закладах громадського харчування та ТРЦ, діяльність закладів культури та проведення масових заходів, діяльність спортивних залів, фітнес-центрів та басейнів, робота салонів краси та магазинів непродовольчих товарів.

Дозволяється надавати послуги громадського харчування з адресною доставкою або "на виніс", робота медичних закладів, банків, автозаправок, поштових відділень, магазинів, в яких щонайменше 60 відсотків торговельної площі відведено для торгівлі їстівними товарами, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами та кормами.

Анастасія Абаніна, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення