На провулку Давидовського дітям доводиться діставатися до школи через багнюку та по проїжджій частині

23 березня 2021 0
Матусі, діти яких навчаються у закладі за адресою провулок Давидовського, нарікають, що проїжджа частина непридатна, аби вести дитину до закладу. Ремонтувати ділянку має "Полтававодоканал", бо вони розрили дорогу.

Ями, багнюка та відсутність дороги. За адресою провулок Давидовського, 12 розташовується початкова школа №41. Періодично тут просідає ґрунт, так відбулося і цього разу, з настанням теплої погоди. Тож дітей доводиться водити цією ділянкою до навчального закладу.

"Бачите, яка ситуація, тут всюди багнюка. Дитина постійно брудна, мокра, через це хворіє. Будь ласка, зробіть нам тротуар і дорогу", – сказала мама школяра Олена Глушко.

Окрім бруду матусь турбує і відсутність пішохідної частини. Кількаметрова ділянка з огорожею – це весь тротуар, який є на цьому відрізку.

Цей бордюр і слугує тут тротуаром, що розділяє проїжджу частину від пішохідної. Якщо ви подивитися направо, то побачите багнюку.

"Просто відсутній тротуар для пішоходів. Діти змушені на шляху до знань йти проїжджою частиною. Виходить, що ти затиснутий серед двох автівок, і спереду й ззаду і ти не розумієш, в який замет стрибнути або в яку калюжу вступити", – розповіла мама школярки Вікторія Лісганг.

"Я боюсь, коли на нас їде машина, я лякаюся", – розповіла школярка Естер.

А водії автівок зачіпаються кузовом за покриття на цій ділянці.

"Я думаю, що дорога дуже небезпечна для руху автомобілів і в тому числі й для людей. Бо тут була велика яма попід бордюром, і вона просідає й в будь-який момент туди може провалитися автомобіль, або людина там постраждає", – розповів водій Ярослав.

Саме дорожнє покриття тут відсутнє, зазначає експерт.

"Такі ділянки треба просто перекривати стрічками й писати небезпечно для життя. Тут мова йде про 150-200 тисяч гривень. Й мова не про асфальтування, яке буде неефективне в цій ситуації, бо насправді асфальт колись лежав, і він зник, бо немає підоснови", – зазначив дорожній експерт Антон Фалтинський.

Торік "Полтававодоканал" проводили тут роботи, розривали комунікації.

"Я писали неодноразово листи в "Полтававодоканал". Мені відповіли, що ремонтні роботи під землею зроблені, паркан також зроблений, а відновлення території буде відбуватися тоді, коли дозволять погодні умови", – розповіла директорка початкової школи № 41 Любов Бут.

"На провулку Давидовського,12 уже все готове до асфальтування. Щойно погодні умови стануть прийнятними для виконання цих робіт, асфальтно-бетонне покриття буде відновлене. Потепліє і все зробимо", – повідомила речниця "Полтававодоканал" Ірина Філоненко.

У "Полтававодоканал" повідомили, що для проведення робіт чекають доки асфальтні заводи почнуть виробляти матеріал.

Тамара Мордик, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення