510 доба війни в Україні: головне станом на ранок 18 липня

18 липня 2023 0
Максим Михайліченко
Російські війська обстріляли населені пункти Харківщини та Херсонщини: є поранені.

Протягом 17 липня російські війська не переставали обстрілювати населені пункти Харківської області. Зокрема під ворожим вогнем перебували райони населених пунктів Вовчанськ, Караїчне, Бударки, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Куп’янськ, Кислівка та інші. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.  

Внаслідок обстрілу Куп’янська з реактивних систем залпового вогню пошкодили приміщення підприємства та два приватні житлові будинки. Двоє цивільних чоловіків, один 49-річний, а інший 60-річний, отримали легкі поранення та не потребували госпіталізації.  

На лінії зіткнення ворог намагався йти в наступ в районі західніше Лиману Першого, але отримав відсіч українських захисників та відступив з втратами.  

Також ворог протягом 17 липня обстрілював Херсонську область. Загалом росіяни здійснили 95 обстрілів, а це 517 випущених снарядів різного типу. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.  

Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області. Три людини отримали поранення.  

Авіація Сил оборони України за 17 липня завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки. Також, наші воїни знищили три ударних безпілотники противника типу "Шахед-136" та шість розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня. Про це повідомили в Генштабі Збройних Сил України.  

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили район зосередження живої сили противника, дві важкі вогнеметні системи залпового вогню ТОС-1А "Солнцепьок", 27 артилерійських засобів на вогневих позиціях, склад боєприпасів та станцію радіоелектронної боротьби окупантів.  

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 18 липня: