На Донеччині під час бойових дій загинули чотири пілоти та два бортових техніки

02 вересня 2023 0
Яніна Климань
У Полтавській громаді попрощалися із шістьома воїнами, які загинули під час виконання бойового завдання на двох вертольотах "Мі-8".

1 вересня у Полтавській громаді попрощалися з полеглими героями Іваном Яровим, Юрієм Анісімовим, Валентином Воробцем, Євгенієм Кисілем, Віктором Опанасюком, Владиславом Римарем.


Це чотири пілоти та два бортових техніки із 18-ї окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Загинули вони 29 серпня 2023 року при виконанні службових обов’язків під час бойових дій на двох вертольотах "Мі-8" поблизу села Новоявленка Краматорського району Донецької області.

Валентин і Іван були наймолодшими. Івану було 23 роки, повідомляє ВВС. Найстаршим був командир вертольота, полковник Віктор Опанасюк - 1967 року народження. Чоловік перебував на пенсії та займався приватними перевезеннями в Африці. Але повернувся до України після початку великої війни.

Один із загиблих з Полтавщини – Юрій Анісімов, решта - з інших регіонів України. Їх поховають у рідних областях на Алеях слави.

Фото: Полтавська міскрада та Суспільне Полтава