Через ремонтні роботи, жителі будинку на Великотирнівській живуть у холоді

20 листопада 2020 0
Попри зниження температури, батареї в будинках на Алмазному ледь теплі. Все через ремонтні роботи. Люди сплять під кількома ковдрами та гріються обігрівачами.


Жителі будинку на вулиці Великотирнівській, 20 змушені спати під кількома ковдрами та грітися за допомогою обігрівачів. Все через те, що батареї в їхніх оселях ледь теплі.

"Це перший рік, що в нас така проблема. І відчувається це відразу, як тільки заходиш у квартиру. Це просто нестерпно, коли дома ходиш в штанах, олімпійці. Доводиться одягати поверх халат. Коли лягаєш в ліжко, то потрібно нагрівати пляшки", – розповіла мешканка будинку Лілія Олейнік.

"Батареї майже повністю холодні. Бувають такі дні, що кімнатної температури. Тепла в будинку немає, але у мене змінені вікна у квартирі, подвійні двері стоять, тому не має бути так холодно", – розказала місцева жителька Алла Грипос.


Відповідальний за регулювання лічильника у будинку зазначає, що тепло до багатоповерхівки не надходить.

"Хочу сказати, що є різниця в постачанні тепла. Має бути постачання 12,2, а надходить 7,124 кубічних метрів на годину", – прокоментував Віктор Малолєтов, відповідальний за регулювання лічильника.

У КП "Полтаватеплоенерго" пояснюють низьке постачання теплової енергії проведенням ремонтних робіт.

"Відбувалася повна заміна перемички між цими гілками, через що і виникла така ситуація зі зниженням температурних показників. Вже сьогодні жителі будинку можуть очікувати на поліпшення, тобто мають відчути, але якщо цього буде недостатньо, то остаточно поставимо крапку вже на наступному тижні", – розповів речник КП "Полтаватеплоенерго" Олександр Циганок.
За стандартами, в житлових будинках температура повітря у кімнатах має бути не нижче за 20 градусів.

"Це все затверджено постановою Кабінету Міністрів України. Ці факти ненадання або надання послуг не повною мірою мають бути зафіксовані актами претензій", – сказав експерт з енергетичних ринків та ЖКГ Віктор Логацький.

Комунальники зазначають, що жителі будинку отримають нарахування комунальних платежів з відповідністю до показників теплого лічильника будинку. Тобто за цей місяць вартість користування теплом має бути меншою.

Марина Голега, Ярослав Журавлєв, PTV Полтавське Телебачення