Суд у справі загиблого охоронця кафе: обвинувачений клопотав про заміну запобіжного заходу

06 листопада 2020 0
Сьогодні в Октябрському райсуді розглядали справу Віктора Малого – обвинуваченого в умисному вбивстві охоронця одного з кафе в центрі міста. Сторона захисту клопотала про заміну запобіжного заходу на більш мʼякий, однак суддя відхилив його.

6 листопада відбулося чергове засідання у справі Віктора Малого. Його обвинувачують в умисному вбивстві охоронця кафе. На засіданні мали б продовжити розгляд справи по суті, однак через те, що один із суддів на лікарняному, розв'язувалося питання про продовження запобіжного заходу.

"З урахуванням того, що на сьогодні існують ризики, які позбавляють можливості зміни запобіжного заходу на більш мʼякий: Малий систематично вчиняє кримінальні правопорушення, в тому числі злочини, які повʼязані зі зміною анкетних даних, підробленням документів. Свідки, станом на цей час, ще не опитані", – прокоментував прокурор Григорій Гринь.

Віктор Малий та його захисник просили суд про заміну запобіжного заходу на більш мʼякий.

"Я вважаю, що заяви прокурора про тиск на свідків та про підробку документів не відповідають дійсності. Тому я дуже прошу Вас, Ваша честь, замінити мені тримання під вартою на нічний домашній арешт", – сказав обвинувачений Віктор Малий.

"Продовження запобіжного заходу не повинно зводитися до автоматичного. Вся промова прокурора та весь зміст клопотання побудований на порушенні презумпції невинуватості особи. Хто перебуває на лаві підсудних? Це пенсіонер, який має сімʼю, який має постійне місце проживання, несудимий. Як він може тримати в залежності тих чи інших осіб?", – проголосив захисник обвинуваченого Олександр Рябоконь.

Однак суддя не задовольнив клопотання захисника. Віктор Малий буде під вартою щонайменше до 4 січня включно.

Нагадаємо, торік невідомий підійшов до одного з полтавських кафе та почав справляти нужду. Після зауваження охоронця закладу, пустив останньому дві кулі в голову. Потерпілий спочатку був у лікарні, а згодом помер.