На новій розв'язці біля Полтави, через дев'ять місяців після відкриття, почав просідати ґрунт

31 березня 2021 0
У 2020 році під Полтавою відкрили транспортну розв'язку, що сполучає траси М-03 та М-22. Будували її з 2017 року та витратили на це близько чотирьох мільярдів гривень. І вже через дев'ять місяців на ній почало руйнуватися водовідведення.

Менш ніж за рік після відкриття, на новій транспортній розв’язці вже почав просідати ґрунт. Автошлях з'єднує траси М-03 Київ –Харків – Довжанський та М-22 Полтава – Олександрія.

Через зсуви ґрунту, водовідна конструкція піштріснула та переламалася навпіл.

"Ми бачимо, що сам ґрунт зсунувся, а під ним ми бачимо щебінь. Він почав рухатися разом з ґрунтом. А за ним і асфальт підходить. Це означає, якщо його зараз не стабілізувати, то руйнація піде далі", – розповів Антон Фалтинський, автодорожній експерт.

Також біля розв'язки утворилося провалля. Розв’язку побудували в рамках проєкту Велике будівництво. Тоді на ремонт витратили майже чотири мільярди гривень. Цей автошлях є дорогою державного значення. Попри те, що вже дев'ять місяців по цій дорозі їздять автівки, її досі не здали в експлуатацію.

"Замовник робіт "Укравтодор". Потрібно звернутися до них, бо саме вони контролювали цей процес і від них був технагляд", – прокоментувала Юлія Ткаченко, речниця Служби автодоріг Полтавщини.

Як зазначили в "Укравтодорі" на цьому відрізку дороги ще тривають ремонтні роботи.

"На цій ділянці дороги були призупинені роботи ще у 2016 році, через розірвання контракту з підрядником. Зараз новим підрядником завершуються роботи з водовідведення на суміжних ділянках. І найближчим часом будуть оновлювати роботу зламаних елементів водовідведення", – роз'яснила Олександра Азархіна - директорка Команди підтримки реформ при Укравтодорі.

Ця розв’язка на гарантії ще не перебуває, адже роботи повністю не завершили. Тож усувати пошкодження буде підрядна організація.

Марина Голега, PTV Полтавське Телебачення