За фактом наруги над могилою загиблого в АТО бійця, поліція Полтавщини порушила кримінальне провадження

22 березня 2021 0
Поліція Полтавської області відкрила кримінальне провадження за фактом вандалізму, який вчинили на могилі загиблого в АТО воїна.

19 березня близько 5:00 до Кременчуцького районного управління поліції надійшло повідомлення, що на території  кладовища на вулиці Ціолковського в місті Кременчук невідома особа підпалила гумову шину біля  однієї з могил. 

Як з'ясувалося згодом це могила загиблого в АТО бійця Олексія Древаля.

Під час огляду місця події, слідчі поліції Кременчука виявили та вилучили залишки предметів горіння. Наразі тривають оперативно-розшукові заходи щодо встановлення правопорушника, повідомили в ГУНП поліції Полтавської області. 

За даним фактом відкрили кримінальне провадження за частинною  2 ст.  297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк. 

Пресслужба поліції Полтавської області звертається з проханням до осіб, які володіють інформацією про обставини цього злочину, а також водіїв, які в ніч на 19 березня в проміжок часу з 4:00 до 5.00 рухалися поблизу місця скоєння злочину з увімкненими відеореєстраторами, надати відео та інформацію до поліції за телефонами: (098) 073-92-63, 102 або будь-яким іншим зручним способом.