У трьох школах Полтави за грантові кошти встановили велопарковки

28 грудня 2020 0
У школу на двоколісному: в полтавських навчальних закладах почали встановлювати велопарковки. Користуватись ними можуть як учні, так і працівники школи. На встановлення витратили 28 тисяч гривень.

На подвірʼї Полтавської загальноосвітньої школи № 24 зʼявилися нова велопарковка. Вона складається із трьох секцій виготовлений зі сталі.

Такі конструкції встановили на території трьох навчальних закладів міста, ще два на черзі.

"Ми використали на ці стоянки, на пʼять шкіл, 28 тисяч гривень – це на 16 велопарковок. Це все ми проводили через тендер. На наступний рік ми думаємо також встановлювати, бо це останні в цьому році", – розповів Олександр Портний, технічний директор компанії підрядника.
Купили ці велопарковки за грантові кошти німецького та швейцарського урядів.

"Ці пʼять шкіл були обрані на підставі опитування, серед всіх учнів міста Полтави. Були обрані за якістю відповідей та за запитом, що діти хочуть їздити до школи. Я маю надію, що завтра-післязавтра стоянки буде здано в експлуатацію і з початком сезону діти зможуть зручно та безпечно приїжджати до школи", – прокоментував Роман Широких, речник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури.

"У нас школа розташовується в такому місці, що не тільки діти, а й вчителі користуються велосипедами. Це є актуально і дуже популярно в нашій школі. Особливо в період такий, як весна-літо, коли тепло. Тим паче зараз з автобусами у нас проблеми", – розказала директор школи № 24 Людмила Дудко.

Після встановлення всіх велопарковок, їх передадуть на баланс управління освіти й науки.

Марина Голега, Станіслав Авдєєв, PTV Полтавське Телебачення