Перекрив воду в домі та вимагає дві тисячі гривень – співвласник будинку шантажує сусідів

04 червня 2021 0
Жителі будинку на Латишева, 8 скаржаться, що їхній сусід з другого поверху повністю перекрив їм воду. А для того, аби її ввімкнути чоловік просить 2 тисячі гривень на ремонт, бо за його словами квартиру йому затопили сусіди з четвертого поверху.



Відра та трилітрові баклажки. Такі нові реалії для жителів будинку на Латишева, 8. Люди скаржаться, що сусід з другого поверху повністю перекрив їм воду. А все через те, що днями тут відбулося підтоплення з четвертого поверху. Для того, щоб включити воду чоловік просить дві тисячі гривень на ремонт, бо за його словами, квартиру затопили аж з четвертого поверху. Однак до квартири нікого не впускає.

"У мене, коли підтоплювало тут стікала цівка. Сказати, що це підтоплення було – я не скажу, що підтоплення. Стікало, перекрили воду, ганчіркою вимокли. А сусід з другого поверху сказав, що його підтопили", – розповів житель будинку Віктор Литвиненко.

Затоплення почалося у квартирі Олександра Ковшика.

"Прорвало шланг у туалеті, трошки підтопив сусідів, а зі слів сусіда з другого поверху його затопило дуже сильно. Змінював електрику повністю. Сусід з третього поверху стверджує, що була тільки пляма 5-10 сантиметрів", – сказав житель будинку Олександр Ковшик.

Також жителі будинку скаржаться, що цей сусід проживає тут нещодавно і такі казуси з ним відбуваються не вперше.

"Ставили домофон, не дали йому кнопочку – перерубав все, справляли, дали йому кнопочку", – розповіла жителька будинку Людмила Дейнеко.

 Пенсіонерка скаржиться, що через таке свавілля їй важко.

"Беру пляшки, іду до сусідів по всіх поверхах і прошу, дайте пляшечку води, щоб я могла щось приготувати. Посуд мити також, ось дві мисочки стоїть, ось в одній я снідала, замочила", – додала жителька будинку Людмила Дейнеко.

Води у людей немає вже шостий день. Єдиний вихід для співвласників – звернутися до суду, тоді жителі ще зможуть отримати компенсацію за морально завдану шкоду, говорить експертка з житлово-комунального господарства.

"Плюс нехай вони ще тут в позивну заяву впишуть примусово експертизу відносно психологічного стану. Бо якщо людина почала таке робити, ніхто не застрахований, що якщо у будинку буде газ і йому щось надумається і він не увімкне конфорки та не впустить повітря повністю по всій багатоповерхівці", – зазначила експертка з житлово-комунального господарства Кристина Ненно.

Люди зверталися до правоохоронних органів, однак заяву писати відмовилися. Поспілкуватися з чоловіком, який перекрив воду вдалося поліціянтам.

"Чоловік розповів, що в одній з квартир багатоповерхівки сталося підтоплення і він перекрив водопостачання до прибуття комунальних служб. Проходити до помешкання, самостійно відкривати або перекривати водопостачання звичайно не входить до компетенції поліції", – зауважив речник патрульної поліції Руслан Возниця.

А про те, як можна повпливати на сусіда говорить голова правління одного з ОСББ.

"Я, як голова правління ОСББ, перекрив би для початку стояк у підвалі, холодної та гарячої води. Щоб і він також відчував цей дискомфорт", – сказав голова одного з ОСББ Полтави Андрій Хиль.

Однак правоохоронні органи також радять налагоджувати стосунки співвласників будинків. Адже цей випадок сусідських війн – непоодинокий.