432 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 1 травня

01 травня 2023 0
Дар'я Жученя
Обстріли Харківщини та Херсонщини, втрати ворога: головне станом на ранок 1 травня.

30 квітня росіяни обстрілювали прикордонні та прифронтові населені пункти Харківського, Чугуївського, Ізюмського та Куп'янського районів Харківської області. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Зокрема, під ворожим вогнем перебували Куп'янськ, Вовчанськ, Стрілеча, Ветеринарне, Дворічна, Лиман Перший та інші населені пункти.

У Куп'янську внаслідок ворожого обстрілу з РСЗВ "Град" пошкоджень зазнали будівлі медзакладу, знищено службовий автомобіль медиків. Також пошкоджень зазнали щонайменше 14 приватних домоволодінь та п'ятиповерховий житловий будинок.

30 квітня противник здійснив 39 обстрілів Херсонської області, випустивши 163 снаряди з важкої артилерії, "Градів", БПЛА та авіації. Місто Херсон росіяни обстріляли вісім разів.

Окупанти поцілили у житлові квартали населених пунктів області та будівлю державної установи у середмісті Херсона.

Через російську агресію на Херсонщині одна людина загинула і троє, серед яких одна дитина, дістали поранення.

Станом на ранок 1 травня більше ніж 1437 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. 477 дітей загинули та понад 960 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

30 квітня авіація Сил оборони завдала чотирьох ударів по районах зосередження особового складу противника. Також збили ворожий розвідувальний БпЛА типу "Орлан-10", а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили п'ять районів зосередження живої сили, склад боєприпасів, два райони зосередження ворожої артилерії та логістичний центр російських окупантів. Про це повідомили у Генштабі Збройних сил України.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 1 травня: