Смертельна ДТП у Полтавській області: засудили чоловіка, який допустив неповнолітнього за кермо

31 серпня 2021 0
Яніна Климань
Жителю Полтавщини призначили три роки позбавлення волі за те, що допустив до керування автівкою неповнолітнього, який скоїв смертельну аварію.

Три роки позбавлення волі  з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з відповідальністю за технічний стан або експлуатацію транспортних засобів, на строк два роки призначив Новосанжарський районний суд Полтавської області чоловіку, який опустив до керування автомобілем 17-річного хлопця.

Згідно з реєстром, 4 червня близько 20:00 на дорозі Дубина – Руденківка Новосанжарської громади "Volkswagen Golf" під керуванням неповнолітнього зіткнувся з мотоциклом "Hunter B-200", яким керував 21-річний хлопець.  

Внаслідок аварії, 17-річний водій автівки загинув на місці події. Його пасажирів віком 43 та 16 років доставили з пораненнями до Новосанжарської районної лікарні. Також госпіталізували водія мотоцикла та його 16-річного пасажира.

Дії обвинуваченого кваліфікували за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого), а також за ст. 287 (Допуск до керування транспортним засобом особи, яка не має права на керування транспортним засобом) Кримінального кодексу України.У суді він власну вину визнав.

Крім цього,  з чоловіка мають стягнути 2402 грн процесуальних витрат, пов`язаних з проведенням судової експертизи.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.