У Полтавській області викрили групу наркоторговців: заборонених речовин вилучили на 10 млн грн

06 лютого 2023 0
Дар'я Жученя
Наркоторговці з Полтавщини, Сумщини та Дніпропетровщини розповсюджували наркотики по всій країні: щомісячний прибуток зловмисників складав понад пів мільйона грн.

Правоохоронці викрили злочинну групу з п’яти осіб, яка збувала наркотики. До неї належали особи віком від 20 до 27 років з Полтавської та Сумської областей. Організував наркобізнес 32-річний уродженець Дніпропетровщини. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини.

Зловмисники по всій країні розповсюджували "Альфа-PVP", амфетамін, метамфетамін і канабіс через великі закладки та поштові відправлення. Така незаконна діяльність приносила їм понад пів мільйона гривень заробітку щомісяця.

Правопорушники створили та адміністрували телеграм-канал, де і пропонували до продажу заборонені речовини.

Під час обшуків за місцями проживання зловмисників вилучили вісім кг "Альфа-PVP", півтора кг амфетаміну, по кілограму метамфетаміну та канабісу, а також фасувальні матеріали, електронні ваги, зброю та гроші.

Орієнтовна вартість вилучених заборонених речовин складає близько 10 мільйонів гривень.






Членам наркоугруповання повідомили про підозру за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 306 (Використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин) Кримінального кодексу України.

Київський районний суд міста Полтави обрав їм запобіжні заходи у вигляді безальтернативного тримання під вартою. Нині розглядають питання про накладення арешту на їхнє майно.

За вчинене їм загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі поліціянти намагаються встановити решту осіб, які можуть бути причетні до діяльності наркоугруповання.