У Полтавській області виявили браконьєрів з незаконним уловом на майже 180 тисяч гривень

31 травня 2022 0
Яніна Климань
На території Кременчуцького водосховища викрили трьох чоловіків з незаконним уловом на майже 180 тисяч гривень.

30 травня інспектори Полтавського рибоохоронного патруля провели рейд набережною Сулинської затоки Кременчуцького водосховища. Про це повідомила пресслужба Полтавського рибоохоронного патруля.

Так, поблизу села Святилівка Градизької територіальної громади Кременчуцького району виявили трьох чоловіків, які в нерестовий період з гумового човна здійснювали вилов риби забороненим знаряддям лову – "ятіром".

Під час затримання, невідомі залишивши своє майно і плавзасіб, намагалися покинути місце, але їх затримали. Ним виявилися місцеві жителі.

У незаконний спосіб їм вдалося виловити 15 кг водних біоресурсів: карась сріблястий – 18 екз., лящ – 6 екз. та по 4 екз. сома і плоскирки.

Збитки, нанесені рибному господарству України, становлять 179 894 грн.

На місці події склали протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення.


Заборонені знаряддя лову, водні біоресурси та гумовий човен вилучили до відповідного рішення суду.

Щодо порушників, внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом браконьєрство за ст. 249 (незаконне зайняття рибним та іншим рибнодобувним промислом) Кримінального кодексу України.