Засудили водійку, яка на Полтавщині збила велосипедистку

29 грудня 2021 0
Ольга Семенко
Суд виніс вирок жительці Полтавщини, за скоєння ДТП, в якій поранена велосипедистка.

6800 грн штрафу з позбавленням права керувати транспортними засобами на рік отримала водійка, яка скоїла дорожньо-транспортну пригоду на Полтавщині. Відповідний вирок ухвалив Диканський районний суд Полтавської області. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з текстом вироку, 22 січня 2020 року близько 18:40 обвинувачена їхала автомобілем "Chery" дорогою Суми – Полтава в Котельві. Поблизу будинку №264 на вул. Полтавський шлях вона допустила наїзд на жінку, яка їхала велосипедом у попутному напрямку. Внаслідок аварії, велосипедистка отримала поранення середнього ступеня тяжкості, зокрема закриті травми грудей і тазу, переломи ребер, забої та синці.

У суді водійка вину не визнала, сказала, що потерпіла різко виїхала перед автомобілем. Обвинувачену визнали винною за ч. 1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Крім штрафу, з неї мають стягнути 19 040 грн витрат на залучення експертів.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.