У Полтаві дезінфікувати громадський транспорт мають до кінця карантину

24 листопада 2020 0
У Полтаві мають дезінфікувати громадський транспорт. Комунальники миють тролейбуси та автобуси щодня, також обприскують спецрозчином поруччя та підлогу. А от приватні перевізники, що мають закупляти засоби власним коштом, роблять це не завжди.


Під час карантину відбулися зміни у роботі громадського транспорту. Тепер автобуси та тролейбуси мають дезінфікувати. Спеціальним розчином після зміни миють комунальний транспорт.

24 листопада на маршрути міста виїхали 53 тролейбуси та 19 комунальних автобусів. Напередодні їх було стільки ж.

"Ми дезінфікуємо транспорт. Обробляємо салон: поруччя та й все. А на сидіння не наносимо розчин, бо вони будуть мокрі", – сказав працівник комунального підприємства "Полтаваелектроавтотранс" Віктор Ніколаєв.

"На кінцевих зупинках проводиться обробка методом протирання розчином. Ми закупили два безконтактні термометри, вимірюємо на вході температуру всім й на випуску водіям та кондукторам. Люди на лікарняних, скільки точно не можу сказати, але є. Не так тяжко, як було, але є", – розказала завідувачка оздоровчого пункту комунального підприємства "Полтаваелетроавтотранс" Надія Шолда.

А от приватні перевізники не всі дотримуються карантинних вимог.

– А ви дезінфікуєте транспорт? – запитали ми.
– Звичайно, проводимо дезінфекцію, протираємо поручні дезінфектором. Один раз на дві години, – відповів водій Віктор.
 А можете показати чим саме, яким дезінфектором, якою ганчіркою?
– Зараз не можу, 
– відповів чоловік.
– Ось ліки, таке як у хірургії обробляють. Протягом дня обробляю. Два кола зробив й бризкаю, поручні та підлогу, – сказав водій Юрій Петрович.

Розчини для дезінфекції приватні перевізники мають закуповувати власним коштом. Обробляти громадський транспорт дезінфекторами мають допоки триватимуть карантинні обмеження.

Олександра Шилова, Станіслав Авдєєв, PTV Полтавське Телебачення