На Полтавщині попрощаються із загиблим 23-річним снайпером Дмитром Скрипаєм

04 липня 2023 0
Яніна Климань
У Глобинській громаді проведуть в останню путь захисника, який отримав смертельні поранення на Луганщині.

5 липня о 09:00 у Глобиному біля пам’ятника Захисникам України (скульптурне зображення святого Архистратига Михаїла, вул. Центральна) відбудеться церемонія прощання із полеглим захисником Дмитром Скрипаєм.
Прохають місцевих прийти завчасно та провести воїна "живим коридором" на вулицях Травнева та Центральна.  Прохання до жителів Пирогівського старостату о 09:30 зустріти Героя "живим коридором" у селі Яроші, на вулиці Юності.

Заупокійне богослужіння за бійцем відбудеться у Пирогівському храмі о 09:50
Поховання відбудеться у селі Яроші на місцевому цвинтарі близько 11:00.про це повідомили у Глобинській територіальній громаді.

На знак скорботи за загиблим військовослужбовцем 5 липня у Глобинській громаді оголошений День жалоби.У цей день на території громади буде приспущено Державний Прапор України на адміністративних будівлях, будинках і спорудах комунальної власності, а також скасовано усі святково-розважальні заходи.

Нагадаємо, 27 червня поблизу міста Кремінна Луганської області, потрапивши під ворожий артилерійський обстріл, отримав тяжкі поранення житель Глобинської громади Дмитро Скрипай. За його життя боролися лікарі, але 1 липня захисник помер у лікарні.

Захиснику було 23 роки, він був жителем села Яроші. Служив у складі військової частини А1910, був стрільцем-снайпером десантно-штурмового взводу десантно-штурмової роти.