Керуюча магазину на Полтавщині, яку оштрафували за порушення карантину вихідного дня, виграла апеляцію

04 січня 2021 0
Ольга Семенко
Миргородський магазин порушив обмеження карантину вихідного дня, його керуючу оштрафували на 34000 грн, але жінка оскаржила штраф та виграла апеляцію.

Полтавський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу жительки Миргорода, яку оштрафували за порушення карантинних обмежень. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як вказано в реєстрі, 14 листопада 2020 року о 13:35 у Миргороді керуюча магазину «Prostor» здійснювала торгівлю, чим порушила вимоги Постанови Кабінету міністрів України «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Жінку визнали винуватою в адміністративному правопорушенні, передбаченому ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення та оштрафували на 34 000 грн.

Не погодившись із рішенням суду, керуюча подала апеляційну скаргу. Вона просила скасувати постанову, у звʼязку з тим, що, згідно з постановою Кабміну №1236 від 9 грудня 2020 року, пункт 15 постанови №641 від 22 липня 2020 року, порушення якого їй інкримінували, втратив чинність.

Постанова апеляційного суду оскарженню не підлягає.


фото ілюстративне