За минулий рік на продажі комунального майна місто отримало 13 з половиною мільйонів гривень

11 березня 2021 0
На балансі міста кілька десятків комунальних приміщень. Частина з них в оренді, частина – пустує. Днями з аукціону продали за шість мільйонів гривень приміщення, у якому був магазин.

У Полтаві на аукціоні продали нежитлове комунальне приміщення за адресою Провулок Ломаний, 38а. Віддали площу майже у 268 квадратних метрів за шість мільйонів гривень. Початкова ціна була 2,3 мільйона гривень.

"Вартість визначається так: у нас проводиться конкурс експертів, визначається переможець цього конкурсу. Саме він і буде проводити оцінку обʼєкту, який буде виставлятися на аукціон. Брати участь в аукціоні може будь-хто", – прокоментував працівник управління комунального майна міста. 

До моменту продажу, за цією адресою був продовольчий магазин. Наразі ж двері закладу зачинені.

"Місто там не розмістить ні соціальний, ні навчальний заклад, все тому, що там вже готове приміщення під магазин. Так, вони платили нам оренду, але порахували, що ефективніше буде продати, доповнити міський бюджет. Всі кошти з приватизації йдуть до міського бюджету. Та на розвиток освіти, медицини тієї ж самої", – розповів Валерій Пархоменко, радник міського голови Полтави. 

За 2020 рік до місцевого бюджету із продажу нежитлових приміщень надійшли 13 з половиною мільйонів гривень. Останніми продали за один мільйон 980 тисяч гривень приміщення за адресою Пилипа Орлика, 31, приміщення на вулиці Пушкіна, 88 – за 576 тисяч, один мільйон 368 тисяч отримали на продажу приміщення за адресою Новий базар, 13. Від приміщення за адресою вулиця Грабчака, 2 місто отримало 84 тисячі гривень, за адресою вулиця Медична, 5 – понад 85 тисяч 717 гривень.

"В Україні є різна практика, наприклад, коли продавали, а потім жалкували, тому що краще кошти потроху кожного місяця, ніж одноразово гроші, які проїдяться на ті, чи інші заходи. А потім місто не матиме своїх приміщень та ресурсів", – розповів Роман Третяк, земельний оцінювач. 

На наступній сесії Полтавської міської ради депутати мають узгодити продаж ще пʼять приміщень із комунальної власності міста. Після визначення вартості, їх виставлять на аукціон.

Марина Голега, Сергій Купровський, Станіслав Авдєєв, PTV Полтавське Телебачення