На Полтавщині водій за 10 тис. грн намагався підкупити поліціянта

22 лютого 2022 0
Тетяна Наказненко
У Полтавській області водій пропонував поліціянтові 10 тис. грн за не направлення адміністративних матеріалів про порушення до суду.

13 лютого близько 15:45 у місті Зіньків поліціянти зупинили автомобіль ВАЗ, яким керував водій з ознаками сп’яніння. Щодо 30-річного правопорушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини, 17 лютого чоловік прибув до відділення №4 (м. Зіньків) Полтавського райуправління поліції, де запропонував посадовій особі підрозділу 10 000 грн неправомірної вигоди за не направлення адміністративних матеріалів до суду. 

Поліціянт повідомив про протиправні дії водія керівництво поліції області та працівників управління внутрішньої безпеки в Полтавській області та викликав слідчо-оперативну групу. 

За цим фактом, згідно з повідомленням, слідчий поліції розпочав досудове розслідування за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.  

Чоловікові повідомили про підозру. Обвинувальний акт скерували до суду.

фото: пресслужба ГУ НП у Полтавській області